2011. március 31., csütörtök

Gere Solus 2003-as borkülönlegesség-ritkaság!!! - Jelenlegi ára: 20 000 Ft

"A 2003-as Solus talán az eddig készül legmarkánsabb példája annak, mire képes a Merlot Villányban. Minden idők egyik legjobb évjáratában a szüreti időpont megválasztása igen jelentős szerepet játszott a megszülető bor életében. A kiváló egyensúlyt az érett tanninok, az igen magas extrakttartalom együttesen eredményezi. Egy ilyen különleges évjárat nem túl gyakori, ezért ez a bor igen komoly értékkel bír. "
Egészen más, mint a 2000-es vagy a 2002-es Solus, de ugyanúgy klasszis. A fő félelmünk, hogy a 2003-as újvilágian forró nyár ellekvárosította az amúgyis korán érő és a Kopáron durván kitett merlot-t, alaptalannak bizonyult. Önológiai mestermű. Már az első szippantásnál éreztük, hogy bekapcsolt az interstellar overdrive.
Miközben az illatát a frissen szedett málna egyszerre üde és buja illata határozza meg, a kísérőjegyek egész garmadáját fedeztük föl: oregano, vanília, eszpresszó, fekete cseresznye, menta. Kifogástalan arányok, a sav-alkohol egyensúly példaszerű. Szépívű korty, semmi habozás, megtorpanás. Nagy, de friss. Tanninból kicsit többet kapott az eszményinél, de legalább érett, kerek és finoman érdes. Erre a borra nem csak Villány lehet büszke!!!



Jelenlegi ára: 20 000 Ft

Az aukció vége: 2011-04-01 23:42
. Gere Solus 2003-as borkülönlegesség-ritkaság!!! - Jelenlegi ára: 20 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése